Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Google Maps ще предупреждава потребителите за ограниченията заради Covid-19

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 09.06.2020

11:00 | 9 юни 2020
Автор: Николета Рилска

Google добавя функции в услугата си Maps, за да предупреждава потребителите за ограниченията за пътуванията, свързани с COVID-19. Повече по темата разказа Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването “Бизнес старт” с водещ Живка Попатанасова

“Актуализацията би позволила на потребителите да проверят доколко натоварена с хора  е дадена гара в определен момент или дали автобусите по определен маршрут се движат с ограничен график”, обясни Попов.

Той посочи, че нововъведенията ще бъдат представени за начало в Аржентина, Франция, Индия, Холандия, Съединените щати и Обединеното кралство, а след това и в другите страни.

“Новите функции също ще включват подробности за контролно-пропускателните пунктове за COVID-19 и ограниченията за преминаване на националните граници”.

“Когато се придвижват до медицински заведения или центрове за тестване за COVID-19, потребителите ще виждат предупреждение, което им напомня да проверят дали отговарят на изискванията и насоките, за да не се отклоняват или да причиняват допълнително напрежение на местната здравна система”, каза още Попов.

Редакторът добави, че от тази седмица сигналите за медицинските заведения ще бъдат налични в Индонезия, Израел, Филипините, Южна Корея и САЩ, а сигналите за изпитвателни центрове ще бъдат налични в САЩ.

Вижте целия коментар във видео материала.

Повече новини от света на технологиите четете на Investor.bg.