Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

По-малка зала, по-малко приходи на Джошуа – Кобрата

Веселин Коларов, редактор в Gol.bg, Бизнес старт, 29.05.2020

11:02 | 29 май 2020
Обновен: 11:02 | 29 май 2020
Снимка: Justin Chin/Bloomberg
Снимка: Justin Chin/Bloomberg

Битка в по-малка зала ще означава по-малко приходи от билети на мача между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев. Това заяви редакторът на Gol.bg в ефира на "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Пулев и Джошуа трябваше да се изправят един срещу друг на 20 юни на новия стадион на Тотнъм в Лондон, но двубоят бе отложен за неопределено време заради пандемията от коронавирус. припомни Коларов.

"Очакванията са мачът да се състои до края на годината. По думите на мениджъра на британеца – Еди Хърн, няма вариант той да се играе пред празни трибуни. Причината за това е, че загубите могат да надхвърлят 8 милиона паунда".

"По-малка зала ще означава по-малко приходи от билети, но все пак ще ги има. Още не е ясно колко ще струват пропуските. Първоначално обявените цени за стадиона на Тотнъм, който е с капацитет от 62303 места бяха от 40 паунда до 1500 паунда", обясни Коларов.

Той каза още, че основната цел пред лагера на Джошуа, е мачът да се състои във Великобритания. "Има интерес от близкия и далечния изток, както и от Хърватия, но това едва ли ще се случи", добави редакторът.

"Предполага се, че първоначално хонорарът на Кобрата за мача трябваше да е около 4 млн. паунда, но сега се очаква сумата да намалее. Пулев вече обеща в интервю за Bild, че ще дари половината на медицински екипи, които се борят срещу коронавируса".

Коларов коментира още завръщането на Майк Тайсън на ринга, както и за подновяването на футболните първенства. Вижте видео материала с целия разговор.