Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Българска фирма ще прави интериора за хотел на Ричард Брансън

Геновева Христова-Мъри, управляващ директор на Ligna Group, Бизнес старт, 07.01.2020

10:14 | 7 януари 2020

Компанията Ligna Group се занимава с интериорен и продуктов дизайн, но от миналата година навлезе смело и в креативните индустрии, както и в музикалната и звукозаписна индустрия. С официализирането на първия проект „Евровизия“ и завръщането на България в музикалния конкурс, смятаме да покажем какво може страната ни на международната сцена. Това каза Геновева Христова-Мъри, управляващ директор на Ligna Group, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

„Съвременният свят върви в посока на това креативизмът да срещне технологиите и смятаме, че това е новото бъдеще за България“.

Според Христова-Мъри България може да се превърне в лидер и трендсетър сред креативните индустрии.

„Българинът е много креативен, талантлив и изобретателен. Този креативизъм трябва да се комерсиализира малко повече“.

Тя обясни, че Ligna Group е завършила работата по хотел с 200 стаи във Виена. Компанията ще работи с партньори по голям проект за строителство на интерактивен музей и хотел във Виена - и то не само като доставчик, но и по самите технологии в обекта (виртуална реалност, анимация и други).

Ligna Grоup е пред сключване на договор за интериор и обзавеждане на нов бутиков 5-звезден хотел в Единбург, който ще бъде част от веригата на Ричард Брансън (Virgin). 

Геновева Христова-Мъри разказа за продуценството на българския участник в Евровизия.

„Откакто се занимавам с бизнес, смятам, че България трябва да гледа извън рамките на нашия вътрешен пазар и винаги да се цели нависоко“.

Гостът разкри, че българската песен за конкурса ще бъде готова през месец февруари, като за първи път песента ще бъде представена на лондонска сцена.

Христова-Мъри съобщи и за преговори с американската компания Netflix. Идеята е от българска страна да се осигурява филмово съдържание за бързо развиващото се тв и кино студио.

Гледайте целия разговор във видеото.