Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Новият Star Market се радва на завиден интерес

Пазарен коментар на Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, 22.07.2019 г.

07:47 | 22 юли 2019
Срещата на Г-20 през уикенда вече дава своето отражение. Снимка: Pixabay
Срещата на Г-20 през уикенда вече дава своето отражение. Снимка: Pixabay

Азиатските акции се търгуват смесено в понеделник, тъй като инвеститорите оценяват размера на облекченията на Фед по-късно този месец. С това започва своя пазарен коментар Софи Камарудин от Bloomberg Хонконг за „Бизнес старт“.

„Южна Корея отбеляза 10% спад на износа за първите 20 дни на юли. Kospi е малко променен, след като отчете втора седмична загуба, докато корейският вон е под натиск“.

Nikkei 225 отново бележи спад, докато йената също поевтинява след изборната победа на Шиндзо Абе. А в Хонконг, след протестите през уикенда, Hang Seng губи позиции, коментира Камарудин.

„Great Wall Motor е сред губещите компании, след като обяви спад на годишните си продажби. А на континента Shanghai Comp се понижава с цели 1,5%. Но ние наблюдаваме повишен интерес към 25-те акции, които започнаха да се търгуват на новия технологичен под в Китай по подобие на Nasdaq - Star Market. Цената на част от активите се е повишила до 410%, което е показателно за силния ентусиазъм от страна на инвеститорите към индекса, който се ползва с по-свободни правила за търговия, отколкото е характерно за континента. Например акциите могат да се търгуват без ценови ограничения през първите пет дни“.

Видео от пазарния коментар може да видите по-късно.