Йената достигна двуседмичен връх

Пазарен коментар на Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, „Бизнес старт“, 18.07.2019 г.

07:59 | 18 юли 2019
Азиатските акции отново са в понижение. Снимка: Pixabay
Азиатските акции отново са в понижение. Снимка: Pixabay

Азиатските акции се понижават за трета поредна сесия, като печалбите са на фокус, тъй като ще предлагат повече улики за влиянието на търговските напрежения. Така започва традиционния си пазарен коментар Софи Камарудин от Bloomberg Хонконг за сутрешния блок „Бизнес старт“.

„Облигациите се обединяват с държавните ценни книжа, които продължават да се покачват, като тласкат 10-годишните лихви близо до 2%“.

В Япония йената се покачва до 2-седмичен връх, а капиталовите показатели в Токио губят близо 2%, докато акциите в Хонконг и Шанхай отчитат по-скромни загуби, казва още Камарудин.

„Kospi се колебае и корейската печалба води до печалби сред азиатските валути, след като централните банки понижиха лихвените нива за първи път от три години, което е изненада някои инвеститори“.

BOK намалява лихвените нива с увеличаването на търговските рискове, като губернаторът предупреждава, че японските ограничения на износа са отрицателни за корейската икономика, продължава борсовият анализатор.

„В Сидни ASX 200 губи позиция, докато австралийците повеждат G10 печалбите, след като последните данни за безработица предизвикаха залози, RBA може да не бъде притисната да намали цените отново незабавно“.

Видео от коментара очаквайте по-късно.