Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Руджери: Не е нужно да си голям за да работиш по цял свят

Бизнес старт, 25.02.2016

08:21 | 25 февруари 2016
Автор: Кирил Петков
Паоло Руджери, лектор на Форума Нови пазари. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Паоло Руджери, лектор на Форума Нови пазари. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Понякога българите не вярват в способностите си да навлизат в нови пазари. Това каза Паоло Руджери, предприемач и лектор на Форум "Нови пазари" в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV BulgariaНе е нужно да си голям за да работиш по цял свят. Новият модел са малки многофункицонални компании.

"Когато направиш един отличен продукт, с голяма страст и имате отличен бизнес план, трябва да го рекламирате и след това да бъдете упорити, за да получите резултати. В САЩ са нужни от 6 месеца до година, за да създадете линии на комуникации и да бъдете успешни". 

На въпроса дали доверието на клиентите в чужбина се печели по-трудно, отколкото в родината, Руджери отговори утвърдително, като каза, че причината е, че е "трудно да се намерят правилните хора". Правилният подход, според предприемача, е да  да се свържат с местната консултантска компания. 

Според Руджери съвременният лидер е различен от преди две-три десетилетия. "Той е много свързан с ценностите. Компаниите са загрижени за това как могат да допринесат полза за хората около тях. Компаниите успяват, ако потребителите харесват, не само продукта, но и компанията".

"Моята цел, с компанията ни в България, е да задържим най-добрите хора тук, в България".

Вижте целия коментар: