Бизнес старт

Всеки делник от 7:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Най-евтините отбори правят фурор на Евро 2024

Спортен коментар на Веселин Коларов, Gol.bg, в "Бизнес старт", 28.06.2024

11:45 | 28 юни 2024
Обновен: 12:02 | 28 юни 2024
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Четирите от петте най-евтини отбори на Евро 2024 се класираха за 1/8-финалната фаза на турнира на Стария континент. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

Най-евтините отбори на Евро 2024:

"От тях единствено Албания не успя да се класира за фазата на директните елиминации, но имаше шанс да го направи до последния кръг на груповата фаза. Най-евтиният отбор в турнира – Румъния, спечели своята група и в спор за място на 1/4-финалите ще срещне Нидерландия. Напред се класираха още Словения, Словакия и голямата сензация Грузия.

Дебютантите на Европейски първенства сломиха един от големите фаворити Португалия. Иберийците притежават и третия най-скъп отбор на турнира, като пред тях са единствено Англия и Франция. Цената на Грузия е малко над 161 млн. евро, а най-скъпият им футболист Хвича Кварацхелия е оценен на 80 млн. евро. След него се нарежда Джорджес Микаутадзе. Нападателят на Метц струва 15 млн. евро и до момента е голмайстор на турнира с 3 попадения", каза Коларов.

Най-скъпите отбори на Евро 2024:

Той говори и за 1/8-финалите. "Най-интересната фаза на Евро 2024 започва утре с мачовете Швейцария – Италия и Германия – Дания. Интересното е, че големите фаворити са в един поток. Това са домакините, Франция, Испания и Португалия. В другия поток са Англия, Италия и Нидерландия. Това също са футболни нации, но до момента определено не впечатлиха с представянето си. С голям интерес се очаква и сблъсъкът между Австрия и Турция, които показват доста качествен футбол и могат да стигнат напред в турнира", каза още Коларов.

Вижте видео с целия разговор.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да гледате тук.

Още спортни новини четете на Gol.bg