Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Фезелов: Биткойн може да падне до $50000, ръстът ще продължи след халвинга

Кристиан Фезелов, риск анализатор в Капман Асет Мениджмънт, "Бизнес старт", 18.04.2024 г.

09:45 | 18 април 2024
Обновен: 14:20 | 19 април 2024
Автор: Даниел Николов

Биткойн преминава през нормална и здравословна корекция в oчакване на халвинга, като цената може да спадне до $50000 - $52000. След това положителният тренд на биткойн ще се завърне, каза Кристиан Фезелов, риск анализатор в Капман Асет Мениджмънт, в предаването "Бизнес старт" с водеща Роселина Петкова.

"При всички съкращения в копаенето, винаги става едно натрупване, тъй като се намалява самото производство на биткойн, и цената се коригира. След това положителният тренд продължава; това натрупване обикновено трае около 45 дена до два месеца."

Корекцията преди положителния тренд ще продължи под влиянието на общите глобални тенденции и макроикономическите показатали в САЩ, каза Фезелов.

При златото дългосрочният положителен трнед ще продължи заради геополитическата несигурност и нестихващите конфликти в Европа и Близкия изток, каза Фезелов. В момента сме в техническа корекция, златото може да слезе до 2000 долара за тройунция, след което да продължи към нива от 3000 долара, добави той.

Европейската централна банка ще вземе решение за понижаване на лихвите с поне 0.25% през юни или юли, с още едно намаление през октомври; това няма да се случи в САЩ преди октомври, прогнозира Фезелов.

"ЕЦБ е готова да вземе решение за понижаване на лихвените нива преди Федералния резерв. Ще има корекция, която ще бъде положителна за еврото, но не очаквам драстично увеличение."

Какви ще са ефектите от разрешението на регулаторите в Хонконг за борсова търговия за Bitcoin и Ether, ще продължи ли ръстът на долара може да гледате във видеото.

Разговорът не е предпоставка за взимане на инвестиционно решение.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да намерите тук.