Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Красимира Стоянова, Албена Тур: Партньорство с общините е ключът за развитието на туризма

Красимира Стоянова, изпълнителен директор на Албена Тур, „Бизнес старт“, 28.02.2024 г.

12:22 | 28 февруари 2024
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Недостатъчната популяризация на България като туристическa дестинация в световен мащаб е проблем от години в сектора, но сме тръгнали по един нов, невиждан досега в индустрията път. Това е съвместната реклама на публично-частното партньорство между общините у нас и туроператорите, които са заинтересовани да продават продукт в България. Тази програма беше обявена през м. декември от Министерството на туризма, като вследствие се създадоха 21 проекта, разкри Красимира Стоянова, изпълнителен директор на Албена Тур в предаването „Бизнес старт“ с водеща Роселина Петкова.

"Досега рекламните кампании не са били толкова цялостни и самите общини не са участвали. Важно е, когато общината участва в създаването на продукта, след това да участва и в изпълняването на рекламата, защото най-добре познава своите силни страни и това, с което можем да се похвалим."

Основен повод за гостуването на Стоянова е участие в изложението Danish Travel Show. Тя разказва, че за първите два дни събитието е събрало 40 000 туристи, над 1000 компании и 3500 специалисти в туристическата индустрия, които са представили своите продукти. Стоянова споделя, че на този етап България не е достатъчно застъпена като туристическа дестинация в скандинавските страни.

"Впечатлението на скандинавските туристите е, че ние имаме голяма палитра от услуги на едно място."

Гостенката изтъква, че новите туристически програми целят не само да привлекат повече хора, но и да върнат нивата на туризма на допандемичното ниво от 2019 г. Тя допълва, че за разлика от Гърция и Турция, които са се възстановили, ние сме с около 15% спад от целевите цифри.

Целия коментар гледайте във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да намерите тук.