Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Reddit подаде документи за IPO и разкри ръст на приходите от 21% за 2023 г.

Елена Кирилова, технологичен редактор на Investor.bg, в "Бизнес старт" 23.02.2024 г.

12:30 | 23 февруари 2024
Обновен: 12:40 | 23 февруари 2024
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Подаването на документите за листването се случва почти две десетилетия след появата на Reddit и ще бъде ключов тест за платформата, която все още изостава от търговския успех на съвременни социални мрежи като Facebook и Twitter, вече известна като X. С подаването на документите Reddit разкри, че нетната ѝ загуба се е свила до 90,8 млн. долара, а ръстът на приходите ѝ е достигнал близо 21% през 2023 г., това коментира Елена Кирилова, технологичен редактор на Investor.bg, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

Reddit твърди, че има средно 73,1 млн. дневно активни потребители и 267,5 млн. седмично активни потребители за трите месеца до 31 декември 2023 г. Компанията твърди, че над 100 хил. активни общности използват нейната платформа, в която има натрупани 1 млрд. публикации.

Reddit беше оценена на 10 млрд. долара при кръг на финансиране от 2021 г. и не е ясно към каква оценка се прицелва компанията при продажбата на акциите в следващите седмици. Очаква се тя да предложи около 10% от своите акции в рамките на IPO-то.

Главният изпълнителен директор Стивън Хъфман държи обикновени акции клас B, които могат да бъдат ползвани при изпълнение на условие за придобиване – че Reddit има пазарна капитализация от 5 млрд. долара след предлагането, разкриват документите.

Повече по темата за IPO на Reddit вижте във видеото.

Още новини от света на технологиите може да намерите на Investor.bg

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да намерите тук.