Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

След отменените полети на летище Мюнхен, българи се надяват да се приберат днес

Йоанна Николова, журналист, в "Бизнес старт" 04.12.2023 г.

13:20 | 4 декември 2023
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Множество отменени полети на летище Мюнхен блокираха много хора, от които 150 българи. В Бавария не е имало такава зимна обстановка от 20 г. насам и е възможно да не са били подготвени за такава ситуация. Като хората се надяват от днес, самолетите да започнат да връщат пътници у нас, това каза Йоанна Николова, журналист, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

Николова каза, че в момента се опитват за шести път да се върнат в България, като четвъртък вечер полетът им, от летището в Мюнхен, е отменен за първи път. Първата вечер са преспали на летището, а след това в хотел, като събота са затворили релсовия път до центъра на Мюнхен и летището.

Тя обясни, че в Бавария не е имало такава зимна обстановка от 20 години насам и предполага, че не са били подготвени за тази ситуация. Блокираните хора реагират емоционално и се надяват да успеят да излетят днес.

Николова смята, че всеки от пътниците ще търси правата си самостоятелно, като тя събира касовите бележки от хотел, превоз и други разноски и след като се върне в България ще търси обезщетение. Видео материалите в германските медии показват, че целия град е бил блокиран и е имало проблеми с автомобилния транспорт. А хората, които не успяват да излетят, са чакали на дълги опашки за таксита, хотели и хранителни магазини, който са започнали да затварят.

Целия коментар гледайте във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да гледате тук.