Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Медийната мания около евентуалното посещение на Мъск в България трябва да бъде овладяна

Росен Младенов, зам.-кмет по финансовата политика на Община Белоградчик, в "Бизнес старт", 24.11.2022

13:10 | 24 ноември 2022
Обновен: 13:48 | 24 ноември 2022
Автор: Галина Маринова

Вече достатъчно се нашумя около евентуалното посещение на Илон Мъск в Белоградчик. Хубаво е той да посети, не само Белоградчик, но и цялата ни страна, защото наистина живеем в природна приказка, но трябва леко да овладеем тази фейсбук мания. Страната ни се нуждае от последователна, а не от кампанийна рекламна политика в сферата на туризма. Това каза Росен Младенов, зам.-кмет по финансовата политика на Община Белоградчик, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водеща Роселина Петкова.

"Националната кампания в сферата на туризма трябва да е изключително добре структурирана и последователна, за да има ефект наистина, а не да се прави кампанийно, както се случи сега с това евентуално посещение на Мъск в Белоградчик".  

Туристопотокът в Белоградчик през последните години непрекъснато се увеличава с „нормални темпове“, добави събеседникът, като подчерта, че ако рекламните кампании са последователни, туристите се увеличават постепенно до достигане на обеми, който могат да бъдат „обхванати и обслужени“ от туристическото селище.

„Това е важно, не само удовлетвореността на самите туристи, но и за местните хора, които живеят там. Не трябва да има огромен натиск, който да не може да бъде поет“. 

Освен мащабните културни събития, като летния фестивал „Опера на върховете“ и концертите на фондация „Нашият дом е България“ в Белоградчик вече набират все по-голяма популярност и атракции, предлагани от частния бизнес, като разходки с електрически велосипеди, с джипове и с балони, като Балонената фиеста през септември се е превърнала във вдъхновяващо събитие, сподели заместник кметът.

Гостът обаче подчерта, че е нужна цялостна държавна политика за подобряване на транспортната инфраструктура за довеждащите пътища до туристическите дестинации, включително и Белоградчик.

Какво е състоянието на административния капацитет и може ли Белоградчик да се справи „на местно ниво“ с липсата на кадри?

Вижте целия коментар във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да гледате тук.