3 модни съвета за мъже, които си заслужава да научите

10:30 | 28 февруари 2024
Обновен: 12:16 | 29 февруари 2024
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Envato Elements
Снимка: Envato Elements

Искате да сте максимално модерни и едновременно с предпочитаните от вас дрехи и аксесоари? Разбира се за вас е важно и да сте подбрали точните комбинации според фигурата ви и стила ви. Нека ви дадем няколко съвета, които си заслужава да научите. Така ще ви улесним в избора на мъжки дрехи и аксесоари.

 

Какви кройки да подберете спрямо вашата фигура?

 

Освен да сте в крак с модата, е от изключително значение да подберете и точните модели на дрехи именно за вашата фигура. Със сигурност ще откриете различни актуални кройки всеки сезон и ще можете да заложите на най-подходящите за вас. Като цяло е една добра идея да комбинирате една дреха с по-тясна кройка и друга с по-широка. Например дънки по крака с по-широка тениска или прави и средно широки такива с по-тясна. Разбира се ако искате да подчертаете горната част на тялото си, изберете по-тясна тениска, а за долната по-впити панталони.

Освен това можете да избирате кройки и според ръста си. Например, ако погледнем якета, класически къс модел на пухено яке е доста приложим за всякаква височина. Ако пък сте доста високи, парката е добър вариант, който едновременно ще покаже това, но и няма да подчертае прекалено ръста ви. Също можем да кажем, че суичър в стандартна дължина, а и по-впити или мъжки тениски големи размери в такава са актуални за всякакъв ръст.

 

На какви аксесоари да заложите според вашия стил?

 

Освен дрехите, ще са ви нужни и някои аксесоари. Най-добре е да ги подберете спрямо вашия стил на обличане. За начало, ако сте по-официални в голяма част от времето, през зимата ще имате нужда от шал. Добре е той да бъде в класически цвят и да се връзва с палтото ви и с тоалетите ви в изчистени гами. Също така ще ви е нужна и мъжка чанта. Тя може да бъде тип куфарче за елегантен стил или пък раница за спортно-елегантен или изцяло спортен такъв.

Снимка: Envato Elements

Ако пък търсите нещо за лятото и стилът ви е доста спортен, то със сигурност ще е нужно да се спрете на поне една шапка с козирка. Можете да добавите и интересни слънчеви очила в любимата си гама. За преходните сезони пък по-тънка или по-дебела памучна шапка са идеално приложими за спортно-елегантен стил, а суичър с качулка за по-спортен такъв.

 

Кои цветове са най-подходящи за вас?

 

Разбира се за начало е добре да подбирате измежду цветовете, които харесвате. Със сигурност вече сте открили някои такива, които ви седят доста добре и са вашите. Ще откриете всякакви дрехи и аксесоари в разнообразни цветови гами. Можете да изберете класически опции за цветове, като черно и кафяво. Налични са и множество вариации на синьо. Допълнително има варианти в наситени и нестандартни цветове, а и шарени такива.

От гледна точка на цветове, които могат да подчертават или не определени детайли от фигурата, има една основна закономерност. Черното и например тъмен нюанс на синьо визуално ще ви направят по-слаби. От друга страна пък бяло и например много светлосиньо по-скоро ще придадат малко допълнителен обем. Така можете да използвате едните или другите, ако искате да изглеждате малко по-слаби или малко по-едри. Разбира се ще е нужно да комбинирате и точни модели.