5 малко известни факти от историята на покера

Покерът е популярна игра на карти с много дълга история, която днес има повече от 100 варианта

08:53 | 9 декември 2022
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Unsplash.com
Снимка: Unsplash.com

Вероятно вие вече знаете немалко неща за покера. Наясно сте с най-популярните видове като Texas Hold'em, Pot Limit, Omaha, Seven Card Stud и дори имате любима игра на покер, която играете в свободното си време в сайтове като този тук.

Затова смятате, че трудно можем да ви изненадаме с факти, които да не знаете. Нека видим.
5 любопитни факта за покера, които ще ви изненадат

Онлайн покерът е забранен във Вашингтон
През 2006 година Марта Прентис, която е щатски сенатор по това време 
е в основата на приемането на законопроект, който класифицира онлайн покера като престъпление от клас С. 
Това поставя онлайн покер игрите на нивото на престъпления като палежи, убийства, кражби с взлом и други тежки престъпления.
Любопитното е, че приетия законопроект забранява покер да се играе в онлайн платформите, но не и във физическите зали за хазарт.
Факт е обаче, че и до днес този законопроект е в сила и играчите на покер онлайн рискуват глоба от 10 000 долара или пет годишен затвор.

Geoffrey Parker: най-скъпият комплект чипове за покер
Комплектът Geoffrey Parker е най-скъпият комплект чипове за покер в историята на играта, създаван някога. 
Комплектът е покрит с диаманти и бяло злато, а калъфът е от кожа на алигатор. Самите чипове са изработени от чисто злато и са украсени с общо 22 000 скъпоценни камъка.
Въпреки, че не е ясно защо някой би се нуждаел от толкова скъп комплект чипове, факт е, че цената му към момента е 7,5 милиона долара.
 

Джон Кейн и Андре Нестор - двамата най-големи късметлии
През 2009 година двамата приятели са арестувани по обвинения за компютърна измама, тъй като са се възползвали от бъг в машините за видео покер, за да спечелят хиляди долари от играта.
Интересното е, че въпреки, че успяват да спечелят солидни суми използвайки открития бъг, за да манипулират машините, Джон Кейн и Андре Нестор се разминават със затвора. 
Това става възможно, след като техния адвокат се аргументира с тезата, че всичко, което са направили двамата е да използват поредица от бутони, което не е незаконно.

Черният петък за онлайн покер играчите по света
15 април 2011 година е известен сред любителите на онлайн покер игрите като “Черен петък”. 
И не, тук не става дума за популярния “Черен Петък” на големите намаления и разпродажби, а за нещо малко по-различно и доста по-неприятно.
Това е денят, в който Министерството на правосъдието на САЩ конфискува домейните на три от най-големите и популярни сайта за хазартни игри в света, което на практика направи акаунтите на играчите недостъпни.
За щастие домейните скоро са били възстановени, но датата се помни от играчите като Черния петък.

Най-дългата непрекъсната игра на покер в историята
Като фенове на тази игра на карти сигурни сме, че сте чували невероятната история за покер игра, която се играе в продължение на цели 8 години.
Но не за нея искаме да ви разкажем, а за най-дългата непрекъсната игра и за най-дългия индивидуален покер маратон.
Най-дългата непрекъсната покер игра се е провела във Филипините и е продължила 48 часа, 55 минути и 58 секунди. 
По време на играта играчите са нямали право да напускат масата дори за секунда, а всеки, който не е успял да издържи и е ставал от масата е бил директно елиминиран от турнира.
Ако и вие обичате онлайн покер игрите, можете без притеснение да седнете на масата и да направите своите залози, като влезете на тази страница
Уверяваме ви, че можете да ставате от масата, когато решите и без да ви дисквалифицират.
Световният рекорд за най-дълъг индивидуален покер маратон пък се държи от Фил Лаак, наричан в покер средите "Unabomber". През 2010 година Лаак играе 115 часа без прекъсване и печели сумата от 6766 долара.