В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Икономическото развитие на Германия зависи от новата индустриална стратегия на Берлин

Д-р Галина Колев, Институт за германска икономика - Кьолн, В развитие, 07.02.2019

Новата индустриална стратегия на Германия се отнася до по-дългосрочни аспекти в развитието на страната – иновативната сила отново да бъде във възход, да се осигурят надеждни условия за компании като Siemens, държавата да се укрепи като място за бизнес, което е важно в дългосрочен план за Германия. Това каза д-р Галина Колев, Институт за германска икономика - Кьолн, в предаването "В развитие" с водещ Светозар Димитров.

„Слабите точки на германската икономика, по които може да се работи, са много. Това са основно неща, върху които политиката може да окаже влияние. Става дума за създаване на условия за инвестиции, осигуряване на конкурентни данъци и цени на енергията, намаляване на бюрокрацията и стимулирането на инвестициите в научноизследователската дейност“.

Тя говори и за руската енергийна зависимост на Германия.

„Това е важен аспект. Диверсифицирането на вноса на газ е важна стъпка. Увеличаването на вноса на газ в Германия от САЩ води до спад на напрежението между Берлин и Вашингтон. Това е част от стратегията за намаляване на зависимостта от Русия“.

Гледайте видео материал с целия разговор.

Последни новини
Още от В развитие