В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Страните от ЦИЕ подхождат консервативно към блокчейн

Павлин Стоянов, Адвокат в Deloitte Legal, В развитие, 18.01.2019

Павлин Стоянов, Адвокат в Deloitte Legal. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Павлин Стоянов, Адвокат в Deloitte Legal. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

На глобално ниво блокчейн технологията вече не се счита за нова – тя е налична, използва се, компаниите търсят подходящото за тях решение и я прилагат. В страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) технологията също е позната, но големите бизнеси подхождат консервативно към нея. Това каза Павлин Стоянов, Адвокат в Deloitte Legal, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова. Гостът направи коментара си на базата на изследване, проведено от адвокатска компания Deloitte Legal.

Според Стоянов за приемането на технологията водещо е нейното познаване.

В страните от ЦИЕ основно компаниите инвестират в човешки ресурс. Предизвикателство за тях е и фактът, че блокчейн няма готови решения, които да се прилагат масово на пазара - фирмите избират това, което да използват от технологията“.

Гостът коментира и предимствата на блокчейн, които анкетираните изтъкват.

„В световен мащаб като основно предимство на технологията е отбелязана нейната бързина при осъществяваните трансакции. Това е и второто най-посочвано нещо сред анкетираните в ЦИЕ. За тях най-важна е възможността, която блокчейн предоставя, за нови бизнес решения, което води до разширяване на услугите и е най-лесният начин за увеличение на приходите“.

Основните предизвикателства пред блокчейн са свързани с регулациите, посочи Стоянов, позовавайки се на резултатите на изследването в световен мащаб. За страните от ЦИЕ те са в липсата на липсата на готови решения, които да се предлагат на пазара, на хора, които да са наясно с материята, и отново регулациите, добави гостът.

Вижте целия разговор във видео материала. 

Последни новини
Още от В развитие