В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Ще изчезнат ли хартиените визитки?

Георги Мутафчиев, основател на Knnect Me, В развитие, 21.06.2018

Български стартъп разработва проект за създаване на карта от рециклирана пластмаса, която да е носител на цялата информация, предоставяна иначе от хартиени визитки. По този повод Георги Мутафчиев, основател на стартъпа Knnect Me, беше гост в предаването "В развитие" с водещ Светозар Димитров.

В глобален мащаб хартиени визитки все още се използват както от по-малки, така и от големи компании, посочи Мутафчиев. Това обаче е доста непрактично в бизнес средата предвид факта, че визитки лесно се късат и губят и съответно хората, които ги използват, губят и ценни контакти, добави още той.

 Проектът Knnect Me има точно такава цел – да подобри и внесе по-голяма сигурност в общуването в бизнес средите, каза Мутафчиев. Основната идея на стартъпа е хартиените визитни карти да бъдат заменени от една карта, която ще бъде от рециклирана пластмаса и ще съдържа линк към онлайн визитник. Визитникът ще има всичката полезна информация за контактите, която ще бъде сортирана. Всеки потребител ще има възможност за собствен профил в платформата, където бързо и лесно ще може да обновява информацията си, каза още Мутафчиев.

Защитата на личните данни ще бъде гарантирана от големи компании, партньори на стартъпа, които вече имат доказано сигурни и гарантирани начини за защита на базите данни, посочи още Мутафчиев.

Към момента стартъпът търси финансова помощ и инвестиции, за да се стартира и самият бизнес.

Надяваме се това да се случи в следващите два до три месеца и като цяло до края на годината вече проектът да стартира.

Мутафчиев добави, че проектът има свободата да расте и да се развива и би могъл да достигне и световен мащаб. Неговото разработване няма нужда от концентрация на усилията на дадено място, така че той би могъл да работи навсякъде.

Вижте във видео материала целия разговор.

Последни новини
Още от В развитие