В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Стара Загора очаква инвеститори, произвеждащи продукт с висока добавена стойност

Живко Тодоров, кмет на Стара Загора, във В развитие, 26.02.2018

 

Инвеститор от автомобилния бранш е заявил интерес към бъдещата индустриална зона в Стара Загора, съобщи министърът на икономиката Емил Караниколов, при подписването на меморандум за сътрудничество между Национална компания индустриални зони и Община Стара Загора. Плановете са зоната да бъде готова до есента на следващата година. 

Това, което ние сме направили е да започнем с държавата един много добър проект, който ще позволи да бъде изградена инфраструктура на самата индустриална зона. Това е новост, която не се практикуваше до момента в България - когато дойдат инвеститорите, всичко да е готово. Това каза кметът на Стара Загора Живко Тодоров в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. Общината апортира терен, който е на стойност 5 млн. лв., а държавата ще влезе в проекта с парична вноска и по този начин ще стане съдружник в индустриалната зона и ще имаме 50-50% участие на общината и държавата. 

Местоположението на Стара Загора е изключително благоприятно. В региона се пресичат три транспортни коридора, каза Тодоров. "Наличието на квалифицирани кадри, за които фирмите трябва да се борят, ще доведе до повече конкуренция и повишаване на заплащането, което е и целта на държавната политика. В Пловдив се получи един доста успешен проект, който може да продължи и към Стара Загора". 

"Следващата есен вече можем да започнем да издаваме и разрешителни за строеж", каза още кметът на Стара Загора. 

Повече вижте във видеото.

 

Последни новини
Още от В развитие