Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Зелен бизнес = успешен бизнес

Ели Щерева и Мария Александрова от Cleantech България, Светът е бизнес, 15.02.2018

Все по-очевиден проблем е, че ресурсите свършват, не достигат. Затрупани сме с отпадък, а именно той генерира най-голямата част от разходите на градовете, общините и дори на някои държави. При тази ситуация бизнесът трябва да е много ресурсно ориентиран, да планира процесите си, за да има бъдеще.

Това посочи в студиото на „Светът е бизнес“ с Ивайло Лаков Мария Александрова, мениджър „Иновации“ в Cleantech България. Гост в предаването бе и Ели Щерева, мениджър „Проекти“ в организацията.

„Cleantech България e организация, която вярва, че бизнесът може да едновременно успешен и устойчив. Стремим се да развиваме възможности такива чисти технологии и устойчиви бизнес модели да се случват в бизнес средата, а хората, които ги използват, да развиват пазар чрез такива решения“, допълни Александрова

„Работим като мрежа и с изключително широк спектър заинтересовани страни. Не ги наричам клиенти, защото голяма част от работата ни е да подготвим средата да приема такива решения и да ги подкрепя и развива. Затова наред с големи фирми, с които развиваме иновационни проекти и на които помагаме да внедряват нови технологии, работим с иноватори, стартъпи, стартиращи бизнеси. Работим усилено с младите хора, както и с общини, кметства, региони“, допълни тя.

От своя страна Ели Щерева коментира обстойно конкретните инициативи на компанията.

Какви са те?

Вижте повече във видеото!

Последни новини
Още от Светът е бизнес