Борис Джонсън се връща на работа от утре

Британският премиер бе приет в болница с коронавирус в началото на април

Британският премиер Борис Джонсън. Снимка: Chris J. Ratcliffe/Bloomberg Британският премиер Борис Джонсън. Снимка: Chris J. Ratcliffe/Bloomberg

Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън ще се върне на работа от понеделник, след като преди близо месец даде положителна проба за коронавирус, съобщава Bloomberg.

Британското правителство е без лидер, откакто Джонсън бе приет в болница на 5-ти април. След като бе изписан от болницата, британският премиер започна да води ежедневни конферентни разговори с външния министър Доминик Рааб, който временно заместваше Джонсън. Той разговаря редовно и с медицинските съветници на правителството в борбата с коронавируса Крист Уити и Патрик Валънс.

Още по темата

„Премиерът направи всичко необходимо и следваше съветите на лекарите, за да се върне на работа. Той бърза да започне“, коментира високопоставен британски политик.

Завръщането на Джонсън се случва във важен момент за правителството, което е в отбранителна позиция от началото на кризата с коронавируса. Смъртните случаи в страната са над 20 хил., а редица бизнеси затвориха, за да се ограничи заразата.

Според критици престоят на Джонсън в болницата го е накарал вече да не бъде толкова скептичен към коронавируса. Когато редица европейски страни започнаха да въвеждат ограничителни мерки срещу коронавируса в средата на март, Джонсън заяви, че подобни действия не са необходими във Великобритания. Но впоследствие той заяви, че е предпазлив относно премахването на мерките за социална дистанция, тъй като се опасява от втори пик на заразата.

Последни новини
Още от Новини