Brexit на Фараж събра повече подкрепа от торите и лейбъристите взети заедно

Натискът върху премиера Тереза Мей и нейната Консервативна партия нараства

Основателят на партия Brexit Найджъл Фараж. Снимка: Leon Neal/Getty Images Основателят на партия Brexit Найджъл Фараж. Снимка: Leon Neal/Getty Images

Подкрепата към партия Brexit във Великобритания е по-голяма от тази към консерваторите и лейбъристите взети заедно, става ясно от изследване на Opinium за вестник Observer.

Партията, ръководена от Найджъл Фараж и основана миналия месец, би спечелила подкрепата на 34% от британците на предстоящите европейски избори на 23 май, докато лейбъристите получават 21% подкрепа, а торите, ръководени от премиера Тереза Мей, едва 11%. Либералните демократи получават 12% от гласовете на британците, пише Bloomberg.  

Отделно проучване на същата организация, в което се пита как хората биха гласували в случай на парламентарни избори, също прави мрачна прогноза за администрацията на премиера Мей. В него консерваторите (22%) следват лейбъристите с 6 процентни пунка и изпреварват Brexit на Фараж с едва 1%.

Друго изследване, публикувано от Times, сочи, че трима от четирима представители на Консервативната партия планират да подкрепят групата на Фараж на предстоящите избори за Европейски парламент.

Telegraph, който отдавна подкрепя идеята за “твърд” Brexit, публикува писмо от 600 тори от различни градове, които предупреждават, че ако премиерът не може да осигури раздялата с блока, членовете на парламента трябва да я заменят или “рискуват бедствие”.

Очаква се Мей и лидерът на лейбъристите Джереми Корбин да проведат поредния кръг разговори идната седмица в опит да намерят компромис за Brexit и споразумение за раздялата на Великобритания с Европейския съюз, което да получи одобрението на парламента. 

Последни новини
Още от Новини от света