Дебютът на Galaxy Fold се отлага

Опитът Samsung отново да надскочи конкуренцията се очертава да е неуспешен

Beta версия на Samsung Galaxy Fold Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg Beta версия на Samsung Galaxy Fold Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg

Samsung изглежда побърза да изпревари конкуренцията в надпреварата за технология, която никой не желае, а отгоре на всичко това би коствало прекалено много на технологичния гигант, пише Investor.bg. Дебютът на най-новия смартфон трябваше да се състои на 26 април.

Тим Кълпан от Bloomberg прави един любопитен анализ на нашумялата напоследък тема с дефекта на новия Galaxy Fold и отложения му дебют за неопределено време.

Samsung Electronics прави наистина добри телефони. Сериозно, когато не експлодират или не се разпадат, или екранът им стане черен, името Samsung е символ на стабилни устройства, на които може да се разчита - с добър хардуер и софтуер, пише Кълпан в коментара си.

„Fold нямаше да бъде голям източник на приходи или печалба. Беше по-скоро шанс за показване какво може да напрви южнокорейската компания. В крайна сметка обаче Samsung просто доказа, че не може да прави огъващи се телефони“.

Инвестицията в сгъваемия телефон не си заслужава капиталовия риск, смята още Кълпан. Според него още един продуктов провал след експлоадиращия Galaxy Note 7 от 2017 г. би могъл да струва скъпо на корейската компания.

Целия коментар на Тил Кълпан можете да прочетете на страницата на Investor.bg.

Последни новини
Още от Новини от света