Премиерът Борисов ще се срещне с македонския си колега Зоран Заев в понеделник

Министър-председателят на Македония ще бъде на официално посещение в България

Министър-председателят на България Бойко Борисов и македонският му колега Зоран Заев. Снимка: Олег Попов, Investor Media Group Министър-председателят на България Бойко Борисов и македонският му колега Зоран Заев. Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с министър-председателя на Република Македония Зоран Заев, който е на посещение в София, на 4 февруари, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

Двамата ще обсъдят развитието на сътрудничеството в различни сектори, проекти в сферата на инфраструктурата и транспорта, както и изпълнението на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество.

В делегацията на министър-председателя Зоран Заев ще бъде министърът на културата на Република Македония Асаф Адеми. Той, заедно с българския си колега Боил Банов, ще поднесе венец пред бюст-паметника на Гоце Делчев в столичния парк "Борисова градина" по случай 147-годишнината от рождението на революционера.

По време на посещението министрите на културата на двете страни - Боил Банов и Асаф Адеми, ще подпишат "Програма за сътрудничество в областта на културата" между България и Република Македония.

Последни новини
Още от България