Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Как българският бизнес се подготвя за Brexit?

Ясен Русев, съосновател и главен изпълнителен директор на Escreo и Искрен Митев, съосновател на Escreo, Бизнес старт, 31.01.2020

Как изглежда Brexit през погледа на българския бизнес, ще се затрудни ли търговията с Великобритания след напускането на ЕС и ще станат ли българските стоки неконкурентни на Острова при въвеждането на мита след Brexit. Тези теми коментираха Ясен Русев, съосновател и главен изпълнителен директор на Escreo и Искрен Митев, съосновател на Escreo, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов. 

"Великобритания ще се бори за по-добри споразумения за търговия с отделните държави, отколкото има в момента с Европейския съюз", каза Искрен Митев.

"При износ за трети страни митата ни в момента са в рамките на 8-10%, но дори и да се стигне до допълнителни мита след Brexit се надяваме да не са по-големи", обясни Ясен Русев.

Българската компания Escreo, която произвежда боя за писане и акустични панели, не очаква засега транспортни проблеми или проблеми, свързани с износа на продукцията й. 

"В най-лошия сценарий ще търсим варианти да произвеждаме продукцуята си във Великобритания", посочиха двамата гости. 

По думите на Искрен Митев компанията е взела мерки и е изградила мрежа от складове в Обединеното кралство, които се използват при онлай поръчки. 

Компанията Escreo е член на Британско-българската бизнес асоциация.

Повече по темата за това как българският бизнес възприема Brexit гледайте във видеото. 

 

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт