Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Lyft разработва услуга за незрящи

Технологичен коментар на Бойчо Попов, гл. редактор в Investor.bg, „Бизнес старт“, 09.07.2019 г.

Компанията за споделени пътувания Lyft прави една много важна крачка към интеграция на своите услуги за все по-широк кръг от хора, като на този етап разработва пилотен проект, предлагащ редица улеснения за незрящи пътници и такива с нарушено зрение. Това коментира главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в традиционната си технологична рубрика за „Бизнес старт“.

Lyft работи съвместно с Aptiv за изпитването на нови автономни коли в Лас Вегас, които ще бъдат с интегрирани ръководства за управление на Брайлова азбука и информация за самата технология на езика на незрящите.

Още по темата

Huawei пък възнамерява да инвестира 3 млрд. злоти в Полша за период от пет години, като така цели да разгърне мащабите на своята 5G технология в страната.

Полските власти заявиха по-рано, че са готови да изключат Huawei от 5G мрежите след ареста на китайски служител на компанията и в бивш полски служител по сигурността по обвинения в шпионаж. Изглежда, че това няма да се случи, ако съдим по планираната инвестиция.

За да научите какво решения търсят корейските производители на чипове в разрастващата се търговска война между Токио и Сеул, изгледайте видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт