ИмоТиТе

Неделя, 21:00 часа
Водещ: Христо Николов

Използването на дигитален маркетинг изостава на имотния пазар у нас

Мартин Попов, управител на Interactive Share, ИмоТиТе, 07.07.2019

21:30 | 7 юли 2019
Мартин Попов, управител на Interactive Share. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Мартин Попов, управител на Interactive Share. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Използването на дигиталния маркетинг в областта на недвижимите имоти е крайно недоразвитo у нас, тъй като бизнесът досега се е фокусирал върху традиционните канали. 99% от неговите представители не са активни в социалните мрежи. Това каза Мартин Попов, управител на Interactive Share, в предаването „ИмоТиТе“ с водещ Христо Николов.

Единственият начин човек да се възползва от дигиталния маркетинг ефективно е като започне да създава съдържание, отбеляза Попов.

„Рекламата през последните години се промени тотално. Хората нямат време, не искат да четат, затова видеото доминира... Бизнесът трябва да разбере, че създаването на съдържание с мобилни телефони е изключително лесно“.

Преди това обаче са необходими ясни план и стратегия за целите на използването на дигиталния маркетинг, които да са дефинирани и наложени спрямо всеки канал, изтъкна гостът.

„Интернет стана много голям... Човек трябва ясно да си даде сметка кой канал е най-добрият и какво може да се вземе от него“.

Попов отбеляза, че за всички бизнеси, които искат да достигнат до много хора, тип телевизия, най-оптималния вариант е You Tube. Ако се търси ангажираност – Facebook е най-удачен, за присъствие в LinkedIn пък се изисква по-голяма инвестиция, добави той.