Spotify може да реши да създава съдържание

Ози Аманат, основател на K2 Global

Трейдъри на NYSE в първия ден на търговия на Spotify Technology SA. Ню Йорк. 3 април 2018. Photographer: Michael Nagle/Bloomberg Трейдъри на NYSE в първия ден на търговия на Spotify Technology SA. Ню Йорк. 3 април 2018. Photographer: Michael Nagle/Bloomberg

Акциите на Spotify Technology SA се повишиха от референтната цена след началото на търговията чрез директно листване, съобщи Bloomberg. Компанията прескочи традиционния процес на първоначално публично предлагане в полза на процедура, използвана от големи, утвърдени компании.

Акциите поскъпнаха с 19% до 156 долара към 14:07 ч. следобед в Ню Йорк на 3 април 2018 от 132 долара референтна цена, посочена от NYSE преди началото на процедурата. На базата на общия брой акции след листването пазарната капитализация на Spotify е 27,8 млрд. долара.

Spotify не продава акции и единствените дялове, които се търгуват, са тези, които акционерите на компанията биха желали да продадат.

Spotify се насочва към създаване на собствено студио за производство на съдържание, каза Ози Аманат, основател на K2 Global, който има дялове в компанията.

"Не продадох нито една акция. Никой от партньорите ни също не продаде нито една акция. Много големи оптимисти сме за компанията".

"Tencent е чудесен партньор на Азия и Spotify като цяло. Те ще помогнат да расте в Китай. Ще помогнат да се развие потребителската база", каза Аманат.

Чуйте анализа във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи