Бойко Борисов обяви, че отказва да бъде депутат

Борисов провери укрепването на свлачището до Рилския манастир

12:03 | 8 април 2021
Обновен: 12:08 | 8 април 2021
Автор: Виргиния Стаматова
Снимка: Facebook
Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов обяви, че се е отказал да бъде депутат. Той оглавяваше две листи на ГЕРБ - в най-големия столичен 25 МИР и в Пловдив. По време на обиколката си в Рилския манастир, той обяви:

"Днес подадох заявление до ЦИК и се отказах от мястото си като народен представител и в двата многомандатни района, от които бях избран, въпреки че спечелих лидерските двубои - и Нинова, и Слави Трифонов, и Христо Иванов - навсякъде ги победих. Като министър-председател не съм имал имунитет и сега не ми е нужен. Едни наши опоненти ни наричаха "срутището ГЕРБ". ГЕРБ спечели изборите в 24 от 31 района, а опонентите ни в по 3, 2 и 1.

Посещението на Борисов в Рилския манастир е качено на фейсбук страницата му. Той е придружаван от министъра на финансите Крили Ананиев и заместник-министъра на регионалното развитие Николай Нанков. Двамата провериха укрепването на свлачището по пътя за Рилския манастир, посетиха и светата обител.

Изборите се провеждат, за да се направи правителство и стабилно управление, за да може това, което политиците говорят, да го изпълняват. Нека да се уважаваме - зад всеки един политик стоят гласовете на много хора. Призивът ми е да не се обиждат избирателите – всички сме български граждани, каза Борисов.