Технологиите, които превръщат един град в „умен“ – на конференцията Knowledge City

Онлайн събитието гледайте на живо на стрийминг платформата Investor Media PRO на 15 март от 14:15 часа

14:24 | 9 март 2021
Обновен: 15:28 | 24 март 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Investor.bg
Снимка: Investor.bg

Бъдещето развитие на градската среда и технологиите, които превръщат един град в „умен“ ще бъдат на фокус в предстоящата конференция Knowledge City на Investor.bg. И през 2021 година конференцията ще продължи да развива идеята за модерния съвременен град като резултат от много процеси – от управлението и развитието му до обществената отговорност на неговите жители и посетители, за да очертае всички фактори, които помагат за създаването на градове на бъдещето.

Събитието ще събере на едно място всички участници в процеса, които ще дискутират как може да се подобри градската среда, какви инвестиции и иновации трябва да се направят, как да работят заедно институциите и бизнесът.

Конференцията ще се проведе онлайн в две издания – на 15 и 22 март, и ще се излъчва на новата стрийминг платформа Investor Media PRO, която Investor Media Group стартира, надграждайки мултиканалната си стратегия за излъчване на живо на част от най-силните си бизнес събития.

В студиото на Knowledge City на 15 март топ експерти от България и Европа ще говорят за различните умни решения за трафик системи и градския транспорт, кога smart parking и smart ticketing ще станат част от ежедневието ни, както и как може да се повиши сигурността в населените места. Те ще очертаят и тенденции при интелигентната мобилност и ще говорят за 5G свързаността и Internet of Things, които могат да помогнат за бързия анализ на данни.

Във фокуса на първото издание на Knowledge City ще бъде и темата за инвестициите в проекти за умни градове, а за поредна година конференцията ще представи и проекти от градове в Европа, които са се превърнали в добрия пример. Успешен опит от Унгария ще сподели вицепрезидентът  Smart City и IoT от Deutsche Telekom Андраш Фазакаш.

Сред лекторите в първото онлайн издание на конференцията ще бъдат още изпълнителният директор на Алтерко Димитър Димитров,  Васил Димитров - изпълнителен директор на ДСК Мобайл, Мартин Филев - мениджър „ICT решения и иновации“ в А1 България. Модератор на Knowledge City ще бъде главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов.

Новото издание на конференцията Knowledge City се организира в особено специална година за Investor.bg – тази година най-четеният икономически сайт в България празнува 20-ия си юбилей и по този повод е подготвил серия активности  в рамките на кампанията си. Стартът на дигиталната стрийминг платформа за събития Investor Media PRO e част от тази кампания.

Knowledge City се провежда с подкрепата на Алтерко, A1, Риск Инженеринг, TollPass, Банка ДСК, Интерком Груп и Явор, Леново България.

Медийни партньори на събитието са Bulgaria ON AIR; Dnes.bg; Money.bg; Градът Медиа Груп; Kmeta.bg.