Дигитализацията на денталната медицина подобрява лечението

В новия специален проект Tech21 Bloomberg TV Bulgaria се фокусира върху иновациите и развитието в близките 10 години

18:16 | 8 март 2021
Автор: Радостина Ивчева

Преди време, когато зъбните отпечатъци се правеха с метални лъжици всичко зависеше от търпението и на пациента и на лекаря, а понякога трябваше и да се правят повторни опити. Сегашните дигитални отпечатъци спестяват много време и всичко става по-лесно. Това заяви Д-р Димо Даскалов, главен лекар в Дентапрайм, в първото издание на новия специален проект на Bloomberg TV Bulgaria Tech21 с водещ Живка Попатанасова.

„До преди няколко години бе екзотика да се говори за такива дитални решения, но смятам, че все повече се върви към тяхната интеграция и използването им в денталната практика“.

„Новите дигитални решения дават на лекаря стабилна основа, за да изгради оптимален план за лечение, който да отговаря на индивидуалните нуждите на конкретния пациент. Но не само това, той може да проследи и да прецизира своето лечение в последствие.“, заяви Даскалов.

„Например може да се проиграе къде трябва да стоят денталните импланти или да се предаде информация на хирургичен шаблон. Тези технологии също така пестят много време“.

„Най-голямата пречка е, че най-новите технологии са значителна финансова тежест, но смятам, че колегите успявят да осигуряват най-доброто решение за своите пациенти“, каза Даскалов.

Цялото предаване можете да гледате в нашия YouTube канал тук

Изкуствен интелект, алгоритми, нови работни модели и услуги от бъдещето. Роботите са тук и променят светът цифрово и дигитално, безвъзвратно и по-бързо, от колкото сме очаквали. Потребителският интерфейс на услугите е все по-удобен, защото светът e дигиталeн.

В новият си мултимедиен проект Tech21 екипът на Bloomberg TV Bulgaria ще представи 4 завладяващи дискусии по ключови теми  –  здравеопазването и фармацията, строителството, автомобилите и застраховането. Фокусът ще са иновациите и развитието на тези индустрии в близките 10 години.

Първото събитие преемина под надслов  Health Tech и бе посветено на здравето. Второто издания на Tech21 ще се фокусира върху имотния пазар и ще се проведе на 18 април 2021 г.

Бизнесът ще говори в ефира на Bloomberg TV Bulgaria – визионерски, аналитично и с прогнози за бъдещето.

Всяко издание ще излъчваме на живо в прайм тайма от студиото на най- авторитетната бизнес телевизия в България, Bloomberg TV Bulgaria и чрез стрийма на водещите сайтове www.bloombergtv.bgwww.investor.bg, www.bgonair.bg, www.dnes.bg и във FB страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Партньори на Tech21 са Астелас Фарма, Амджен България, Медико дентален център „Дентапрайм“, Застрахователна компания „България Иншурънс“ и Хелтико.