Бойко Борисов е с положителен тест за коронавирус*

Това става ясно, след като СРЗИ отмени карантината на Борисов вчера

15:57 | 25 октомври 2020
Обновен: 17:15 | 25 октомври 2020
Автор: Магдалена Иванова
Снимка: МС
Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов е с положителен тест за коронавирус. Това обяви самият той с пост в социалната мрежа Facebook.

"Въпреки че РЗИ официално ми свали карантината, още в петък отложих всички срещи и публични прояви за предстоящите дни. След два PCR теста от днес съм положителен с COVID-19. Като цяло имам общо неразположение, към момента по преценка на лекарите оставам на домашно лечение. Всички контактни с мен са подадени на РЗИ. Сигурен съм, че спазвайки мерките, заедно ще се справим", написа премиерът.

Междувременно в събота Столичната регионална здравна инспекция отмени карантината на министър-председателя Бойко Борисов, Севделина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ и на министъра на финансите Кирил Ананиев след отрицателни резултати на PCR тестове в два последователни дни. Те бяха сред контактните лица на заместника-министъра на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков, който е с положителен тест за COVID-19.

Премиерът е уведомил Столична регионална здравна инспекция и в момента е в ход епидемиологично проучване, съобщават от СРЗИ.

 Борисов освен това е уведомил чрез американското посолство и представителите на американската делегация, които бяха на посещение в България и имаха среща с него в петък.

Като контактни лица той е посочил още министъра на енергетиката Теменужка Петкова, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев, министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, Деница Желева - началник на Политически кабинет на министър-председателя и Севдалина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ. 

Всички лица, контактували с премиера Бойко Борисов през последните дни, ще бъдат поставени под карантина, съгласно заповедта на здравния министър.

Малко след като стана ясно, че премиерът Борисов е с положителен тест за коронавирус, здравният министър Костадин Ангелов съобщи, че се самоизолира.

Информацията е допълнена към 17:11 часа