Данъчни инспектират веригата за детски стоки “Хиполенд”

Информацията е потвърдена от говорителя на НАП, за момента няма предоставени подробности около проверката

15:11 | 4 септември 2020
Обновен: 15:11 | 4 септември 2020
Автор: Николета Рилска
Снимка: Хиполенд
Снимка: Хиполенд

Данъчни служители правят проверка на веригата за детски стоки "Хиполенд", потвърди говорителят на Националната агенция за приходите Росен Бъчваров за БНР. 

Към момента подробности около проверката не могат да бъдат дадени. 

“Със сигурност служителите на НАП са влезли в офиса на компанията в Казичене”, посочи Бъчваров.

Четиринадесет представители на 4 държавни институции дойдоха на проверка още в 10.00 часа днес в централния офис на „Хиполенд“ АД в гр. София, става ясно от съобщение на представители на веригата, разпространено до медиите. Агенциите са НАП, Икономическа полиция и Главна дирекция „Надзор на пазара“. Впоследствие в проверките се включи и още 1 агенция - „Митници“, се допълва в съобщението. 

„Убеден съм, че тези изненадващи проверки, организирани в един и същи ден, в един и същи час, нямат нищо общо със споделеното от редица традиционни и социални медии мое „Отворено писмо“ по повод особения сълзотворен спрей, който бе употребен на 2 септември 2020 г. срещу протестиращите“, споделя иронично изпълнителният директор на веригата Мариан Колев.

Освен в централата, проверки се извършват и в магазините за играчки. В момента представители на НАП проверяват и обекти на „Хиполенд“ в София и в страната, се допълва в писмото до медиите.