Електрическите скутери Lime се завръщат в София

Услугата за споделено ползване на електрически скутери отново е в столицата от 1 септември

13:17 | 1 септември 2020
Обновен: 13:25 | 1 септември 2020
Автор: Стефимир Гроздев
Снимка: Lime
Снимка: Lime

Електрическите скутери Lime се завръщат на софийските улици с нови и по-достъпни цени, съобщават от компанията.

След повече от 150 хил. пътувания; повече от 30 хил. регистрирани потребители, изминали над 220 хил. километри само за 8 месеца, услугите на Lime отново са на разположение в столицата.

Преди година компанията се превърна в предпочитана алтернатива на автомобилните задръствания в София.

"Щастливи сме, че след няколко месечно прекъсване наложено от пандемичната обстановка пак имаме възможност да обслужваме жителите на София. Ние вярваме, че днес нуждата от безопасно придвижване, което позволява да спазваме актуалните съветите за дистанция, е съществена. Множество запитвания от клиенти, които получихме след паузирането на дейността ни, показа че необходимостта от бързо, лесно и чисто пътуване е по-актуална от всякога. Нашата цел е достигнем до още повече хора, за които да направим ежедневие ползването на скутер. Обновените цени на Lime ще ни помогнат да осъществим това.” сподели Петко Анчев, оперативен мениджър на Lime за България и Гърция.

Отключването на скутер Lime вече струва само 1,20 лв. и по 0,25 лв. за всяка минута каране или близо 18% по-малко от преди. За да използват един от нашите скутери, потребителите трябва да изтеглят приложението, налично за Android и iOS. След това те могат да намерят свободен скутер на картата и да го отключат чрез натискане на бутон и сканиране на QR код. Когато карането завърши, потребителите трябва просто да следват инструкциите от приложението, за да прекратят карането и да паркират. Съветваме потребителите ни да се запознаят със зоната на обслужване, която е видима в Lime приложението. Районите, където паркирането на скутер не е позволено са маркирани в червено.

Тротинетките на Lime са безопасни и лесни за използване. От компанията призовават потребителите винаги да се карат отговорно, да носят каска по време на придвижването, да спазват правилата заложени в измененията на Закона за движения по пътищата, приети през юни тази година. Lime припомнят, че скутерите трябва да се паркират извън обозначени пешеходни пътеки, служебни рампи, входове на сгради, метростанции или по начин, който не ограничава придвижването на останалите участници в движението.