242 са заразените с коронавирус в България

Новите случаи са в Благоевград, Плевен, Сливен, Пловдив и София

17:14 | 25 март 2020
Обновен: 17:14 | 25 март 2020
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Общо 242 са заразените с коронавирус в България. Новите констатирани случаи са 22, сред които два в Благоевград, един в Плевен, един в Сливен, два в Пловдив и шестнадесет в София. Това съобщи ръководителят на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски в рамките на редовния си следобеден брифинг.

От 242 заразени 40 са настанени в болница. Дадено е предложение да се издава болничен за 20 дни за носителите.

Припомняме, че потвърдените случаи на коронавирус в световен мащаб вече са над 400 хил, а жертвите са повече от 17 хил. В рамките на вчерашния ден САЩ и Испания отчетоха сериозен ръст на броя на заразените.

Глобалният договор на ООН отправи призив към всички компании за обединени действия, за да бъде намалена скоростта на разпространение на коронавируса, да бъдат подкрепени служителите и да бъде улеснена непрекъснатостта и бързото възстановяване на бизнеса.

Освен това Европейската комисия прие решения за хармонизирани стандарти, които ще позволят на производителите да пускат на пазара високоефективни изделия за защита на пациентите, медицинските специалисти и гражданите като цяло.