Първа инвестиционна банка отрече, че е обявена за продажба

09:50 | 21 май 2024
Обновен: 16:18 | 21 май 2024
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Първа инвестиционна банка
Снимка: Първа инвестиционна банка

Първа инвестиционна банка не е стартирала и не предвижда процедура по т. нар. дю дилиджънс, която е стандартен елемент при покупко-продажбата на структуроопределящ актив, става ясно от официално съобщение на банката до медиите.

От кредитора определиха информацията, която беше публикувана вчера в медии като "непотвърдена, базирана на неофициални източници и в противоречие с добрите журналистически практики".

Според публикацията, изборът на купувач може да бъде направен още през май, като основните претенденти са УниКредит Булбанк и Пощенска банка.

От ПР отдела на Пощенска банка посочиха, че не коментират пазарни слухове, а представители на УниКредит Булбанк не бяха открити за коментар.

Първа инвестиционна банка отчита 18.7 млн. лв. печалба за първото тримесечие на 2024 г., а за цялата 2023 г. е реализиран положителен финансов резултат от 134.9 млн. лв. Акциите на банката са едни от най-добре представящите се сред индекса BG BX40 от началото на годината. Само за последния месец те добавят 73.44% до 4.40 лв., пишат още от банката.