Чиста енергия

Сряда, 21:00 часа
Водещ: Вероника Денизова

Обновяването на корпоративните автопаркове ще даде силен тласък на електромобилността

Боян Бакърджиев, PR мениджър на Eldrive и Spark България, в "Чиста енергия", 10.04.2024

21:30 | 10 април 2024
Автор: Галина Маринова

Това, на което предстои да станем свидетели през следващите няколко години, е подмяната на корпоративните автопаркове, а те ще бъдат предимно електрически. Нашата прогноза е, че съвсем скоро електрическата мобилност и в България ще стане много по-широка и масова, защото голям брой корпоративни автопаркове ще бъдат електрифицирани. Това каза Боян Бакърджиев, PR мениджър на Eldrive и Spark България, в интервю на Силвия Грозева за предаването "Чиста енергия" на Bloomberg TV Bulgaria. 

Има сериозен интерес към електромобилите в България. Статистиката показва, че броят на регистрираните електромобили в България се е удвоил през последната година. В момента те са над 13 хиляди. Да, на фона на всички регистрирани автомобили това е твърде малко, но нека не забравяме, че в България пазарът основно се движи от автомобилите втора ръка и от служебните автопаркове, а те тепърва предстои да станат електрически. 

По повод спечелените награди на конкурса за иновации на Френско-българската търговска и индустриална камара Бакърджиев каза: "Безкрайно сме благодарни, че предпочетоха нашите две компании пред толкова много други впечатляващи кандидатури".

"За нас електрическата мобилност е мисия, която развиваме през последните 7-8 години и вече преминахме прага на 500 инсталирани зарядни станции в мрежата Eldrive в България - над 800 зарядни точки, което представлява малко под половината в цялата страна. Наскоро преминахме и прага от над 1000 автомобили в Spark".

А продуктът, с който кандидатствахме в състезанието InnoVationAwards24 на ФБТИК беше първият абонамент за автомобил. Това, от гледна точка на Spark, е голяма гордост за нас, защото въпреки че се имплементира във всички пазари, където оперира компанията, това е продукт, който е стартирал в България, добави събеседникът. 

На 4 април 2024 година в София Френско-българската търговска и индустриална камара (ФБТИК) отличи победителите в конкурса "Награди за иновации" на церемония в "Гранд Хотел Милениум София". Това e петото издание на конкурса на Камарата и с него се дава признание на хора и компании, които са демонстрирали креативност и изобретателност в съответните области. Участниците тази година имаха възможността да кандидатстват паралелно и в категория "Иновативни градски решения" в партньорство със Столична община. Тази година се връчват шест награди в категориите: "Иновативен проект", "Иновативна идея", "Стартъп", "Проект за корпоративна социална отговорност", "Бизнес личност на годината", "Специална награда на журито".

Какви са условията, при които се предлага услугата за седмичен и месечен абонамент на Spark?

Вижте целия коментар във видеото.

Всички гости на предаването "Чиста енергия" може да гледате тук.