Robinhood ще ви позволява да получавате заплатата си предварително

Част от новите функции на Robinhood пряко се конкурират с тези на PayPal

13:00 | 2 септември 2021
Обновен: 13:01 | 2 септември 2021
Автор: Антон Груев
Robinhood ще ви позволява да получавате заплатата си предварително

Robinhood Markets Inc. работи по нова функция, която позволява на потребителите да получават чековете си чрез директен депозит до два дни по-рано, като така засилва конкуренцията с компании като PayPal Holdings Inc. и Wealthfront Corp, предава Bloomberg.

Работата по новата услуга беше открита в бета версията на предстояща актуализация на приложението за iPhone на компанията. Опцията е наречена Предварителен директен депозит и ще бъде налична като част от съществуващата функция за директен депозит на Robinhood. Кодът показва и че върху услугата няма да се начисляват такси.

„Сега можете да получавате възнаграждението си до два дни по-рано“, това е съобщение, което ще виждате в приложението. „Тъй като функцията зависи от вашия работодател, ще ви уведомим дали можете да получите заплащане по-рано при следващия си цикъл на заплащане.“

Говорителка на Robinhood отказа да коментира разкритията.

Функционалността ще се конкурира с подобни предлагани от PayPal, Wealthfront, Chime и някои традиционни банки. Robinhood започна услуга за управление на парични средства през 2019 г., позволявайки на потребителите да поставят част от парите си в сметка, в която се начисляват лихви. Функцията беше представена около година, след като компанията се отказа от плана си за създаване на текуща и спестовна сметка, който предизвика критики от Корпорацията за защита на инвеститорите в ценни книжа.

Акциите на Robinhood поскъпнаха с до 6,3% и достигнаха $47,12, след като Bloomberg отрази новината. Акциите добавиха 17% към стойността си от първичното си публично предлагане през юли до приключване на сесията във вторник. Акциите на PayPal поевтиняха с по-малко от 1% до $286,70 в сряда след като новината излезе в медиите.

Ако бъде въведена, новата функция би доближила Robinhood към визия, която тя изложи пред инвеститорите след своето IPO: че приложението може да бъде много повече от платформа за търговия.

„Искаме да бъдем единственото място, което клиентите ни да посещават за всичко свързано с пари“, каза главният финансов директор Джейсън Уорник по време на разговора с инвеститорите след като беше публичкуван отчета за второто тримесечие.

Компанията все още има дълъг път преди да постигне тази цел. Robinhood все още зависи най-вече от търговската си дейност: транзакциите на клиенти с акции, опции и криптовалути представляват около 80% от приходите през трите месеца до юни. Приложението е изправено пред предизвикателства от регулаторите и политиците, включително критики към обслужването на клиентите и процесите на одобрение за търговия с опции.

В бета версия на приложението бяха открити и други функции, като нова защита срещу волатилността на криптоваутите, както и функция за гласова проверка за обслужването на клиенти по телефона. Технологията ще позволи на потребителя да се записва, така че бъдещите обаждания до поддръжката да удостоверяват кой говори. Няколко традиционни банки предлагат тази функция от години.