Сорос съжалява за направена по-рано инвестиция, ще продава акции

Soros Fund Management издаде изявление, в което критикува един от своите холдинги - Palantir Technologies

19:42 | 18 ноември 2020
Обновен: 17:44 | 24 ноември 2020
Автор: Николета Рилска
Милиардерът инвеститор Джордж Сорос. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg
Милиардерът инвеститор Джордж Сорос. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

 

Общовалидно за фонд мениджърите е да говорят положително за своите инвестиции. Милиардерът инвеститор Джордж Сорос е на другия полюс, пише MarketWatch.

Soros Fund Management издаде изявление, в което критикува един от своите холдинги -  Palantir Technologies, след като Комисията за ценните книжа и борсите разкри, че той има дял от около 1% в компанията за анализ на данни.

Изявлението беше публикувано на уебсайта на Open Society на Сорос. От него става ясно, че инвестицията е направена от портфолио мениджър през 2012 г., когато Palantir е била частна. След като компанията се е листнала на борсата, инвестицията се е прехвърлила като акции от публичното дружество.

“Soros Fund Management е продала всичките си акции в компанията, които не е задължена по закон или договор да притежава, и ще продължава да продава книжа, както е позволено”, се добавя в изявлението.

Palantir получи критики за работата си за американското правителство.

Инвеститорите обаче изглежда са одобрили компанията, като акциите ѝ поскъпват почти двойно по време на кратката ѝ история като публично дружество.