Airbnb забранява партитата в жилищата, които се предлагат на платформата ѝ

Забраната ще ограничи броя на гостите до 16 души и ще остане в сила за неопределено време

20:08 | 20 август 2020
Автор: Хюлия Айваз
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Airbnb обяви глобална забрана за партита и събития в жилища, предлагани на нейната платформа, в опит да се съобрази със здравните мерки срещу Covid-19, предава Bloomberg.  

Базираната в Сан Франциско компания заяви, че забраната, която се прилага за бъдещи резервации, ще ограничи броя на гостите до 16 души и ще остане в сила за неопределено време. 

Позовавайки се на променящите се правила за обществено здраве за събиранията, Airbnb заяви, че някои клиенти са избрали да „преместят партитата от баровете и клубовете към домове, понякога наети чрез платформата“.  

Компанията добави, че ще отстрани или ще предприеме съдебни действия срещу домакини и гости, които не спазват новите правила.  

"Смятаме, че подобно поведение е невероятно безотговорно. Не искаме този тип бизнес и всеки, който се занимава с това или позволява това поведение, не принадлежи на нашата платформа“, заявява Airbnb в публикация в блога си в четвъртък.  

Партитата отдавна са забранени от повечето домакини. Airbnb взе мерки срещу "къщите за купони" миналата година след фатална стрелба в нощта на Хелоуин в дом в Калифорния, предлаган на платформата.  

Коронавирусът нанесе щети на основната дейност на Airbnb, която печели от хората, които дават под наем жилища на туристи.  

Ръстът на приходите от продажби се забави, а печалбата се сви, след като туризмът по света пострада заради мерките, наложени за овладяване на коронавируса. 

В знак, че очаква възстановяване, компанията подаде документи за първично публично предлагане в сряда.