Ангела Меркел: Няма да има разхлабване на ограничителните мерки

Германия регистрира най-голям брой нови случаи на коронавирус от почти четири месеца

19:00 | 18 август 2020
Автор: Хюлия Айваз
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

https://mercury.bloomberg.com/news/QF9GPQDWLU6N

Канцлерът Ангела Меркел отхвърля възможността за разхлабване на мерките срещу коронавируса, като заявява, че удвояващият се брой на ежедневните случаи в Германия през последните три седмици трябва да бъде контролиран, предава Bloomberg.  

Най-голямата европейска икономика регистрира най-голям брой нови случаи на коронавирус от почти четири месеца във вторник, подхранвайки опасенията от от втора вълна на заразата в целия континент. 

Тази тенденция „не трябва да продължава и трябва да я ограничаваме“, казва Меркел и добавя, че ще трябва да се налагат глоби за хората, които пренебрегват хигиенните правила и правилата за социално дистанциране.  

Европейските власти вече затягат повторно ограниченията за движение в опит да предотвратят разпространението на болестта.  

Испания и Италия затварят нощните клубове, а Гърция ограничава часовете за барове и ресторанти в опит да избегне по-драстични мерки.  

„Ако продължим да спазваме правилата, добрата новина е, че има много обществени събития, които можем да позволим да се случат“, казва Меркел.