Huawei бележи ръст на продажбите въпреки ограниченията на редица страни

Приходите ѝ се увеличават с 13% до 65 млрд. долара през първото полугодие

20:43 | 13 юли 2020
Обновен: 21:02 | 13 юли 2020
Автор: Хюлия Айваз
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Huawei Technologies заяви, че продажбите ѝ нарастват, въпреки че компанията е изправена пред ограничения от страна на редица държави заради телекомуникационното си оборудване, съобщава Bloomberg.  

Приходите ѝ се увеличават с 13% до 454 милиарда юана (65 милиарда долара) през първите шест месеца на 2020 г., заяви базираната в Шенжен компания в понеделник. 

Ръстът в приходите на Huawei се изпари през първите три месеца на годината на фона на американската кампания срещу производителя на мрежово оборудване и на пандемията от Covid-19, която намали продажбите на смартфони. 

Белият дом ръководи глобална кампания срещу Huawei, предупреждавайки съюзниците си да не я използват за изграждане на 5G мрежите си, защото може да бъде повлияна от Китайската комунистическа партия. Huawei казва, че е независима компания и отрича продуктите й да представляват такива рискове. 

Строгите санкции в САЩ застрашиха веригата за доставки на Huawei, а някои законодатели в САЩ и Великобритания призовават за пълна забрана за оборудване на националните мрежи. Британският съвет за национална сигурност ще се срещне във вторник, за да реши бъдещото участие на китайската компания в националните мрежи.