Собственикът на Burger King: Коронавирусът може да промени ресторантите завинаги

Компанията увеличава възможностите за дигитални поръчки

18:22 | 12 май 2020
Снимка: Camilla Cerea/Bloomberg
Снимка: Camilla Cerea/Bloomberg

Restaurant Brands International, собственик на Burger King и Tim Hortons, смята, че хранително-вкусовата промишленост трябва да се промени „в обозримо бъдеще и вероятно завинаги“ след Covid-19, предаде Bloomberg.   

В отворено писмо във вторник главният изпълнителен директор Хосе Сил заяви, че компанията му се готви да посреща клиенти, тъй като някои правителства започват да отварят отново своите икономики. Една от опциите, които се обмислят, е да има „по-удобни и многократни маски, които да станат част от нашите стандартни униформи“.  

Restaurant Brands увеличава възможностите за дигитални поръчки, като добавя своите ресторанти към приложения за смартфони, заяви Сил. Той също така отбеляза, че компанията прави подобрения на поръчките от автомобили, както и на услугата, свързана с онлайн поръчка, но вземане на покупките на място.  

В ресторантите се гарантира, че клиентите са разположени на разстояние един от друг, независимо от местните разпоредби.  

Ресторантите се надпреварват да се адаптират към новата ситуация, породена от коронавируса, който наруши ежедневието на голяма част от света. Въпреки че на много места продажбите намаляват заради принудително затваряне и правилата за социално дистанциране, потребителите все пак искат готова храна. Например, Papa John's International, ориентирана към доставките, отчете миналата седмица, че април е най-силният му месец на продажбите в историята на компанията.  

Restaurant Brands заяви, че повече от 95% от нейните американски локации предлагат храна чрез доставка и поръчки от автомобилите. Нейните ресторанти, близо 1000 от които в момента функционират, се отварят спрямо правилата на местните власти.