САЩ възнамеряват да отпуснат по над 1000 долара на гражданин

Очаква се до 850 млрд. долара да бъдат вкарани в икономиката на САЩ

21:11 | 17 март 2020
Снимка: Kevin Dietsch/UPI/Bloomberg
Снимка: Kevin Dietsch/UPI/Bloomberg

Правителството на САЩ възнамерява да изпраща пари на гражданите. „Искаме незабавно да изпратим чекове. Американците сега се нуждаят от пари и под това имам предвид в следващите две седмици “, заяви Стивън Манучин. За какви суми ще бъдат тези чекове, все още не е ясно, пише Investor.bg.

Тази мярка може да не е толкова бърза, колкото желае Белият дом. Когато Конгресът изпрати стимулиращи чекове през 2009 г. за борба с финансовата криза, минаха повече от два месеца от подписването на законопроекта до пускането на чековете по пощата.

Администрацията не е решила колко пари да изпрати на американците, но иска чековете да са по-големи от 1000 долара, твърдят двама източника пред Bloomberg. 

Още по темата

Какво става, ако хванете коронавирус

„Искаме да направим нещо голямо“, потвърди от своя страна американският президент Доналд Тръмп.

Очаква се до 850 млрд. долара да бъдат вкарани в икономиката на САЩ. Тази спешна мярка има за цел да стимулира икономиката и да смекчи икономическите заплахи, породени от разразилия се вирус.

Wall Street и Белият дом се ангажират да поддържат финансовите пазари, дори ако това означава намаляване на часовете за търговия в определен момент.

Още по темата прочетете в Investor.bg.