За лондончани зимата ще е по-евтина, ако работят от офисите си

Те могат да спестяват 101 лири месечно, ако работят от офисите си и да се придвижват пеша или с велосипед

19:05 | 17 август 2022
Автор: Галина Маринова
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Работещите в Лондон, които искат да спестят пари, могат да се върнат в офиса през зимата, тъй като разходите за работа от вкъщи нарастват заедно със сметките за енергия, пише Bloomberg.

Тези, които са готови да ходят в офиса всеки ден, могат да спестят около 50 паунда (60 долара) на седмица през януари 2023 г., ако могат да се придвижват до работното си място пеша, с колело или с тичане. Това е благодарение на парите, които ще спестят, като не отопляват дома си през целия ден, според изчисленията на сайта за сравнение на цени Uswitch.

Returning to

Работещите от вкъщи през януари могат да очакват да плащат около 175 паунда седмично за разходи за енергия и други непредвидени разходи, включени в изчисленията на Bloomberg, като например купуването на кафе, което в много офиси е безплатно. Комбинираните разходи за сметки за енергия - с отчитане на очакваното по-ниско потребление - и петте пътувания с метрото в двете посоки от зона 4 на Лондон ще бъдат около 160 паунда седмично през януари 2023 г., което представлява икономия от 15 паунда. 

За тези, които ползват автобус, общите разходи са около 140 лири, което е икономия от 35 лири седмично. И в двата случая всяко увеличение на цената на пътуването ще намали тези икономии.

Uswitch изчислява, че средната месечна сметка за енергия може да достигне 683 паунда през януари за работещите вкъщи, в сравнение с 492 паунда за тези, които отиват в офиса. Данните показват, че работещите от разстояние използват с 25% повече електроенергия и 75% повече газ на ден, включително от централното отопление.

Механизъм за справяне

"Хората ще изпитват сериозни затруднения при отоплението на собствените си домове и ще търсят топлина на други места - знаем, че това е механизъм за справяне, който хората използват, независимо дали става въпрос за посещение на обществено място, като например библиотека или църква, или за посещение на работа, когато обикновено работите от вкъщи", каза Мат Коупланд, отговорник за политиката в National Energy Action. "Това са вариантите, които хората ще обмислят и ще предприемат, за да намерят действително топлина".

Стимулът за започване на работа в офиса вероятно ще бъде приветстван от някои хора в Лондонското сити, където финансовите шефове настояват за връщане към работа в офиса. Според проучване на консултантската компания Advanced Workplace Associates в момента по-малко от половината от работещите в банковия сектор на Обединеното кралство ходят ежедневно в офиса, а само 18% от служителите в застрахователния сектор постъпват така.