Хоумофис завинаги?

14:12 | 23 декември 2021
Преводач: Петя Кушева

Крис Кемпжински, директор на McDonalds: Губи се част от културата, част от свързаността, когато сте на дистанция толкова време. Но въпреки че за тогава ни свърши работа, ние сме твърдо решени да се върнем в офисите и в ресторантите си.

Фийб Новакович, председател и директор на General Dynamics: Твърдо убедена бях, че трябва да запазим висшето ни ръководство в офиса. Ако работниците са в цеха и в завода за танкове, произвеждат танкове или в корабостроителницата и правят кораби, ние трябва да сме на своите постове, да стоим и да наблюдаваме. Така й направихме.

Джули Суийт, председател и директор на Accenture: Прекалено много хора се фокусират върху дистанционната и хибридната работа, вместо на въпроса как се свързваме с хората, кога е нужно това да става физически, как да бъде целенасочено и какво е необходимо за взаимоотношенията ни.

Крис Насета, президент и директор на Hilton: Хората искат да общуват с хора и не само през отпуските си. Хората искат и имат нужда да общуват с цел бизнес, да изграждат партньорства, иновации, да създават култура на общуването.

Шонда Раймз, директор на Shondaland: Смятам че може да се направи много повече от вкъщи, нещо, на което преди не бих повярвала. Има едно чувство, че винаги трябва да си навсякъде, но на местата, където можеш да бъдеш наистина можеш да допринесеш  с нещо, ако се съсредоточиш върху това.

Кристин Лагард, президент на ЕЦБ: Смятам че вървим към хибриден вариант, при който половината от седмицата прекарваме в офиса, за да може хората да се срещнат, да се видят, да провеждат редовни заседания и да имат контакт лице в лице, а останалата част от седмицата е вероятно да работим от вкъщи.