Крипто хедж фондът Three Arrows Capital не е успял да покрие маржин плащания

Three Arrows обяви в сряда, че се ангажират да уреди въпроса. В социалните мрежи се говореше, че има проблеми с ликвидацията

10:45 | 17 юни 2022
Обновен: 12:59 | 17 юни 2022
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Базираният в Сингапур крипто хедж фонд Three Arrows Capital не успя да отговори на исканията за маржин плащания през миналия уикенд, тъй като цените на криптовалутите се понижиха, според доклад на Financial Times.

Базираният в Ню Джърси крипто заемодател BlockFi беше сред групите, които ликвидираха поне някои от позициите на Three Arrows, съобщи FT, цитирайки хора, запознати с въпроса.

Three Arrows, които направиха стратегическа инвестиция в BlockFi през 2020 г., бяха взели назаем биткойни от компанията, но не успя да отговори на искане за маржин по този заем. Един от хората каза, че ликвидацията е извършена по взаимно съгласие.

Компанията и съоснователят Кайл Дейвис не отговори веднага на искания за коментар.

В туит изпълнителният директор на BlockFi Зак Принс каза, че неговата компания е ликвидирала обезпечение срещу заем на голям клиент, без да посочи кой е клиентът.

„Напълно ускорихме заема и напълно ликвидирахме или хеджирахме всички свързани обезпечения“, написа в Twitter той.

Three Arrows обяви в сряда, че се ангажират да уредят нещата. В социалните медии се говореше, че има проблеми с ликвидацията. 

„Ние сме в процес на комуникация със съответните страни и сме напълно ангажирани да работим по този въпрос“, каза съоснователят Су Джу, без да навлиза в повече подробности.

Хедж фондът е създаден през 2012 г., според уебсайта му.

Биткойн достигна ново 18-месечно дъно тази седмица, удължавайки спадовете, предизвикани след като основният крипто кредитор Celsius Network замрази тегленията и перспективата за рязко покачване на лихвите в САЩ разтърси променливия клас крипто активи.