Bloomberg TV Bulgaria Интервю - архив

Всеки делник от 19:30 часа

Защо обработката на данни е от ключово значение за всяка компания?

Лора Мърфи, главен изпълнителен директор на Amplify Analytics, Bloomberg TV Bulgaria Интервю, 06.01.2021

20:06 | 6 януари 2021
Обновен: 20:07 | 6 януари 2021
Автор: Николета Рилска

Науката за данните е много ценна и малко хора я владеят. Малко са професионалистите, които могат да разрешат проблемите на даден бизнес, като я използват. Това заяви Лора Мърфи, главен изпълнителен директор на Amplify Analytics, в интервю за репортера Велина Велинова, излъчено в рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю.

Мърфи посочи, че системата за управление на данни трябва да е адаптирана към определения клиент и степента на развитие на компанията му - няма един подход, който да е правилен за всички.

“Едно от предизвикателствата при работата с международни компании е да им представиш стратегически решения, които да са валидни за всичките им клонове и в същото време да са подходящи за екипите им по места”, обясни Мърфи.

По нейни думи необходимостта от подобни услуги нараства на фона на пандемията.

“Интернет дава много възможности за развиване на бизнес, без да има нужда да бъдем лице в лице с клиентите. Когато говорим за дигитална среда, има данни. Те могат да се използват за подобряване на услугите и развитие”.

Тя отбеляза, че основните пазари на компанията са в Северна Европа и САЩ, като през тази година за пръв път дружеството е стъпило на пазара в САЩ.

Мърфи посочи, че преди три години компанията е решила да стартира дейност у нас заради впечатляващата екосистема; наличието на подготвени кадри; знанието, че много българи, които са учили в чужбина, искат да се върнат в страната си и да работят за международна компания.

Целия разговор вижте във видеото.

Видеа с всички гости на рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю гледайте тук.