Bloomberg TV Bulgaria Интервю - архив

Всеки делник от 19:30 часа

В предприемачеството най-важно е човек да не се отказва

Ангел Георгиев, Знам.бе, Божана Загорчева, "Основа", Ивайло Благоев, Contipso Learning, Bloomberg TV Bulgaria Интервю, 20.11.2020

20:01 | 20 ноември 2020
Обновен: 13:31 | 24 ноември 2020
Автор: Николета Рилска

В предприемачеството най-важното е човек да не се отказва. Идеите сами по себе си не вършат работа, основното е изпълнението им. Това каза Ангел Георгиев, Знам.бе - участник в инициативата “Вдъхновяващите 5”, в интервю за репортера Велина Велинова, излъчено в рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю.

Ангел Георгиев,

Ангел Георгиев, Знам.бе, и репортерът Велина Велинова. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Георгиев разказа за платформата Знам.бе, като посочи, че нейната основна идея е да помогне на повече деца да имат достъп до адекватни образователни ресурси.

По думите на госта най-голямото предизвикателство пред стартъпа е по отношение на финансирането, тъй като той предоставя всичко безплатно за крайните си клиенти, а се финансира чрез проекти и подкрепата на големи корпорации, като от скоро се е насочил и към дарителско спонсориране.

Божана Загорчева от "Основа" - също участник във “Вдъхновяващите 5”, разказа, че компанията съветва бизнеси за това как устойчивото развитие може да се използва и да се приложи от тях.

Божана Загорчева,

Божана Загорчева, "Основа", и репортерът Велина Велинова. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria 

Според нея едно от най-големите предизвикателства в сферата е по отношение на осъзнатостта на бизнеса.

Гостът посъветства стартъпите, които са се насочили към сходна сфера, да преценят доколко бизнесът им може да е печеливш в условията на дистанционна работа.

“В екстремна ситуация сме. Човек трябва да е запален по темата, да има интерес, да гори в нея, да не губи вяра и хъс да продължвава и да има правилните хора”, заяви Загорчева.

“В екип шансът да бъде успешен един бизнес е много по-голям от това да тръгнеш сам”.

Ивайло Благоев, Contipso Learning - участник във “Вдъхновяващите 5”, заяви, че компанията му предоставя набор от инструменти, които дават възможност за създаване на атрактивно интерактивно обучително съдържание.

Ивайло Благоев,

Ивайло Благоев, Contipso Learning, и репортерът Велина Велинова. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria 

“Кризата направи така, че хората да разпознават електронното обучение като услуга. То стана през виртуалните класни стаи, които са една малка част от целия процес”, посочи Благоев.

“Обучението в електронна среда изисква достатъчно добър инструментариум, за да може да бъде подготвено съдържание, което да е атрактивно и ангажиращо”.

Благоев разказа, че компанията му се грижи да изгради инфраструктура, която да позволи създателите на обучително съдържание да го изградят взаимодействащо си с обучаемия.

Според него предприемачеството е естествен процес.

“Когато достатъчно дълго си се потопил в една сфера и имаш нужните умения, това нещо се случва по естествен път”.

Вижте целия разговор във видеото. 

Инициативата „Вдъхновяващите 5“ ще отличи петте най-иновативни и вдъхновяващи стартиращи бизнесa в България. Решението на базата, на което ще бъдат определени победителите, е изцяло на зрителите и читателите на Bloomberg TV Bulgaria, а всеки който иска да подкрепи компаниите, в които вярва, може да го направи, като гласува за тях до 29 ноември включително, натискайки бутона „Харесвам“ под представянето на съответната компания на inspiring5.bloombergtv.bg.

Всички гости на рубриката "Bloomberg TV Bulgaria" може да видите тук.