Bloomberg TV Bulgaria Интервю

Всеки делник от 19:30 часа

Как се прави бизнес със сирене от кашу?

Вера Тинкова, собственик на Cheese The Queen, Bloomberg TV Bulgaria Interview, 10.09.2020

20:02 | 10 септември 2020
Автор: Николета Рилска

Идеята за създаването на Cheese The Queen се зароди преди около шест години, отне ни три години да създадем рецептите си и от 2017 г. вече сме на пазара, разказа собственикът на дружеството Вера Тинкова в интервю за редактора Вероника Тонева, излъчено в рубриката Bloomberg TV Bulgaria Interview

Тинкова посочи, че целта на компанията е създаването на храна, която в компактен размер да може да даде на потребителите високи хранителни стойности.

“Идеята е храната да съчетава удоволствието и полезните качества”. 

Компанията произвежда сирена, като използва 100% кашу, стана ясно още от разговора. По думите на Тинкова първоначалната инвестиция за създаването ѝ е била около 40 хиляди лева, като на по-късен етап разходите са се увеличили заради допълнителните инвестиции в машини за самото производство. 

“Когато човек е сигурен, че нещо трябва да стигне до света, трябва просто да скочи смело в неизвестното и да се справя с всички предизвикателства, които дойдат по пътя”. 

Тинкова разказа още, че екипът на Cheese The Queen се състои от петима служители, които изпълняват различни роли. Пандемията се е оказала предизвикателен период за дружеството, което е планирало посещения на няколко изложения за периода април-май. 

“Положителното е, че онлайн продажбите ни се увеличиха значително”, посочи Тинкова. 

Тя заяви, че компанията работи основно на европейските пазари, като плановете ѝ за следващата година са за навлизане в нови страни, включително в Канада и някои азиатски държави. 

По отношение на пазара у нас гостът посочи, че той е труден, но компанията иска продуктът ѝ да се продава тук, защото е произведен в България. Според Тинкова хората в страната се информират все повече, което е положително. 

Вижте целия разговор във видеото. 

Видеа с всички гости на рубриката Bloomberg TV Bulgaria Interview гледайте тук