Bloomberg TV Bulgaria Интервю

Всеки делник от 19:30 часа

Какви са тенденциите в производството на очила?

Павел Цветков, собственик на Kwiat, Bloomberg TV Bulgaria Интервю, 02.09.2020

20:00 | 2 септември 2020
Автор: Стефимир Гроздев

През последните 4-5 г. бяха модерни пластмасовите очила. От 1 г. вече са модерни металните. Всички цветове са актуални. Това заяви Павел Цветков, собственик на Kwiat, в рубриката "Bloomberg TV Bulgaria Интервю" с водещ Вероника Тонева.

От разговора стана ясно, че първата колекция на Kwiat е била съставена от 45 модела.

"Единственото, което ни помага да се развиваме, е опитът, придобит през всички тези години, и постоянството – че търсим нови идеи. Рядко използваме стари материали. Стараем се да имаме собствена идентичност".

"От средата на март три месеца продажбите бяха сведени до нула. Не успяхме да подготвим нови колекции за този период", сподели още гостът.

Цветков обаче добави, че с по-малък екип са подобрили своята ефективност. В края на февруари Kwiat са получили цялата стока за 6 месеца напред. Не са имали проблем със складовите наличности.

"В момента от Италия е трудно да пристигнат всички доставки навреме, докато в Хонконг бързо се организираха, единствено транспортът е удължен и поскъпнал".

Цветков отбеляза, че на изложението си на 11 януари в Мюнхен са имали успех, както и след това през февруари в Италия и през март в Ню Йорк, но всички изложения до края на годината са отменени.

"Ако приключим годината с 20-25% спад спрямо 2019 г., ще бъде добре".

"Вдъхновяват ни лица. За тези лица подготвяме форми, които следващата година да седят още по-добре", обясни собственикът на марката очила Kwiat.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички участници в рубриката "Bloombrg TV Bulgaria Интервю" вижте тук.